Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allard ombeds lämna fullmäktige - vägrar

Vänsterpartiet har tappat förtroende för Markus Allard. Han uppmanas nu att lämna sin plats i fullmäktige. Men Allard vill inte gå utan sitter kvar.
– Jag är folkvald, säger han.

Annons

Vänsterpartiet i Örebro vill inte längre att Markus Allard sitter kvar på sin plats som ersättare i kommunfullmäktige. Från styrelsen meddelar man att man har tappat förtroende och ber honom att ställa sin plats till förfogande.

Handlar det om hans uttalande om Löven och Hitler?– Det handlar om en samlad bedömning men jag tänker inte gå in i detalj på varför, säger Martha Wicklund, ordförande i Vänsterns lokalförening. Vi har ingen lust att gå ut och tala illa om någon i media.

Markus Allard är ordförande för Ung vänster i Örebro län och sitter sedan två månader tillbaka som ersättare i fullmäktige. Han har inga planer på att avgå.

– Jag är en av de som fick flest kryss bland vänsterpartisterna och det spelar ingen roll vad styrelsen tycker. Jag kommer att sitta kvar.

Varför tror du att styrelsen inte har förtroende för dig?– Jag tror det handlar om något väldigt enkelt. De ser oss yngre som ett hot.

Enligt styrelsen har du inte kommit till fullmäktigesammanträdena, hur kommer det sig?– Det beror på att de snackar skit om mig. Jag ser mig som mobbad och känner mig inte speciellt välkommen.

Mer läsning

Annons