Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt från skinnhandskar till hjortronsylt

– Hade jag bara kunnat göra något åt vädret så hade jag gjort det. Men jag kunde inte.

Annons
Bra att ha. Oskar Heill på sina förlängda ben roade barn.

Oktoberregnet strilade över alla besökarna på sekelskiftesmarknaden som arrangerades på söndagen i Wadköping. Som vanligt erbjöds allt från skinnhandskar till hjortronsylt. Och mycket däremellan.

För Kajsa Lööv, till vardags möbelsnickare, var årets sekelskiftesmarknad den första hon varit med på som ”knalle”. Hon sålde bland annat äppelmust, hembakat bröd och mormorsmattor, bara för att nämna några saker.

– Men jag har också sålt ett skåp som jag gjort, berättade hon där hon stod lite småhuttrande i sitt stånd tillsammans med maken Martin Nilsson.

Men trots det idoga regnande var det en hel del folk som lockades till Wadköping på söndagen. Och en som trivdes riktigt bra i regnet var Oskar Heill som för dagen var något av en Uppfinnarjocke i Wadköping. Han hade ”uppfunnit” förlängda ben, lite som styltor, vilket roade många barn.

– Jag är nog

den ende som är torrskodd här i Wadköping sa han samtidigt som han demonstrerade sin uppfinning.

– Även om vattenståndet kommer att öka med 30 centimeter så kommer jag fortfarande att gå torrskodd. Det kommer inte ni att göra, nickade han menande åt publiken.

Mer läsning

Annons