Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almbyelev anmäld för hot

En elev på Almbyskolan är polisanmäld för olaga hot. Hoten riktade sig mot en lärare i närvaro av många skolkamrater.

Annons

Det var vid lunchtid i fredags som en elev ska ha uttalat allvarliga hot mot en lärare. Enligt polisanmälan var det en dispyt om regelverket som orsakade händelsen. När läraren berättade för rektor Kjell Andersson så valde han att tillkalla polis och anmäla eleven.

– Skolan ser allvarligt på det som hänt. Det handlar om att eleven har uppträtt oschysst mot läraren, de har haft en häftig ordväxling, kan man säga, och jag valde att tillkalla polis och göra en anmälan. Nu har vi lämnat över till polisen och det är deras jobb att utreda händelsen.

– Skolan har varit i kontakt med vårdnadshavaren och efter höstlovet så kommer eleven tillbaka till skolan, säger rektor Andersson.

Enligt polisanmälan så ska hoten vara av allvarligare karaktär. Men polisens presstalesman Torbjörn Carlson vill inte säga vad som sades.

– Jag vill inte citera dem i media men jag bedömer hoten som allvarliga. På grund av att eleven är under 15 år så har vi lämnat över utredningen till de sociala myndigheterna.

– Det är viktigt att alla brott som sker i skolmiljö anmäls. Det ska inte vara så att skolan är ett samhälle i samhället med egen regelbok. Samma regler gäller i skolan som utanför den, säger Torbjörn Carlson.

Mer läsning

Annons