Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders vann 225 000 i Postkodmiljonären

Fritidspedagogen Anders Olsson från Örebro vann 225 000 kronor på Postkodmiljonären i lördagens TV4-tävling.

Annons
Anders Olsson från Örebro vann i kväll 225 000 kronor i Postkodmiljonären.

Vad ska du göra med alla pengarna?– Det blir en liten trevlig happening för familjen. Vad har vi inte bestämt än.

Hur känns det?

– Det känns jättebra att jag äntligen kan prata om detta. Tävlingen spelades in för en månad sedan och jag skrev på att jag inte fick säga något fram tills programmet sänts. Det var verkligen kul och jag skulle rekommendera alla som tycker att de är allmänbildade att prova att vara med i den här typen av tävling. Hela händelsen var fantastiskt trevlig, en riktig spänningsgrej.

På tal om spänning. Du brände två livlinor tidigt i tävlingen. Hur pass nervös blev du då?

– Men då blev jag ju nervös! Men vad ska man göra, kan man inte så kan man inte! Jag fick i alla fall lite hjälp av min kompis Carsten.

Vad tyckte du om frågorna?

– Det var både lätta och svåra. Efter den där svåra filmfrågan när jag använde två livlinor fick jag en fråga om Adidas som var lätt. Det kändes skönt att få en fråga jag kunde efter den där filmfrågan. Hur de lägger upp frågestrategin har jag ingen aning om.

Går allmänbildning att träna upp?

– Nej, det tror jag inte. Jag upptäckte att jag var allmänbildad när vi spelade TP på 80-talet. På nåt sätt fastnar saker i huvudet på mig. Jag läser tidningen varje dag och tittar på nyheterna. Sedan är jag intresserad av historia och läser en del böcker om det, men hade jag fått en fråga om någon tv-serie hade jag inte haft en aning!

Mer läsning

Annons