Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändrade poängen i underkänd tenta - stängs av

En 20-årig kvinna fick underkänt på en tenta. Då försökte hon höja poängsumman genom att ändra poängnoteringarna i den redan underkända tentan. Nu har hon och ytterligare tre studenter vid Örebro universitet stängs av efter avslöjande om fusk.

Annons

Kvinnan strök över den ursprungliga poängen från tentan och försökte i stället lägga till en ny högre poäng för att få godkänt. Enligt uppgift till Örebro universitet lyckades kvinnan göra ändringarna efter att hon frågat om att få gå igenom tentan vid studentcentrum.

Därefter gjorde hon ändringarna och begärde omrättning av tentan. Men efter att en lärare fattat misstanke om att poängräkningen såg konstig ut kontrollerades tentan igen. Två lärare gick igenom tentan och kom fram till att något var fel med rättningen. Kvinnan erkände kort efter att hon hade fuskat och strukit över de gamla poängnoteringarna och ersatt dem med nya. Hon stängs därför av i fyra veckor.

Ytterligare tre personer stängs av efter avslöjande om fusk vid tre olika tillfällen. Männen, 23, 23 och 31 år, stängs av i fem, åtta respektive fyra veckor efter att ha lämnat in material som varit kopierat från andra sammanhang utan källhänvisning.

Mer läsning

Annons