Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anlagd brand i Waldorfskolan

(UPPDATERAD 21.50) Brandkåren kallades under lördagsmorgonen till Waldorfskolan i Adolfsberg sedan en brand utbrutit. Nu säger polisen att branden är anlagd.

Annons
Under lördagsmorgonen förstördes Waldorfskolans gymnastiksal vid en brand som började inne i själva gymnastiksalen.

– Vi har fattat beslut om avspärrning och inlett en förundersökning om mordbrand. Det var ju sot och rök i hela skolan. Varenda bok i biblioteket måste slängas, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Klockan var 05.51 när SOS alarm tog emot larmet. En dörr in till skolan stod öppen när brandkåren kom till skolan och enligt polisen kan det tyda på att någon varit inne i lokalerna.

Efter ett par timmar hade räddningstjänsten lyckats släcka branden. Men på lördagseftermiddagen hittade brandkåren nya glödbränder i gymnastiksalen. Torrt sågspån och blåst gör att brandkåren måste jobba vidare.

– Vi håller fortfarande på och kommer vara kvar hela natten, säger Christer Sundqvist, inre befäl på Nerikes brandkår.

Enligt brandkåren så har det brunnit i ribbstolarna. Men salens väggar och tak är intakta. Saneringsarbetet kommer att ta veckor, enligt polisen, och brandkåren arbetar med eftersläckningsarbetet under hela helgen. Polisen har också spärrat av skolan och kommer att göra en teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons