Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmälan: Okänd man jagade 10-åriga pojkar

En okänd man ska ha jagat två tioåriga pojkar i Hovsta.  
Händelsen är polisanmäld – och nu vidtar Hovstaskolan åtgärder.
– Ingen elev ska behöva gå hem ensam, säger rektorn AnnCathrine Dombrowe.

Annons
Här intill busshålplatsen vid Hovstaskolan ska mannen först ha lockat på pojkarna.

I tisdags eftermiddag, vid 13.30-tiden, var två tioåriga pojkar på väg hem från skolan när en okänd man vid en busshållsplats intill Hovstaskolan ropade på pojkarna.  

– Han sa ”här ska ni nå nånting att träna med”. Sen gav han dem en bullworker, ett träningsredskap. De tog emot den, men tyckte det hela var lite obehagligt, berättar en pappa till pojkarna.

Tioåringarna gick sen hem till en av pojkarna och stannade där några timmar, men beslutade sig för att gå hem till en annan pojke. På vägen dit korsade de en lekplats i Hovsta.

– Och där ska samma man ha stått i ett buskage med en ficklampa. Han började lysa på pojkarna som blev rädda och sprang därifrån. Men då sprang mannen efter, men pojkarna lyckades skaka av sig honom.

Pojkarna var skärrade när de kom hem och berättade vad som hade hänt. Händelsen är nu polisanmäld och det rådde en uppjagad stämning bland föräldrarna på onsdagsmorgonen efter att händelsen blivit känd, bland annat via Facebook.

– Vi föräldrar tycker att det här är jäkligt obehagligt. Och vi tycker det är viktigt att händelsen uppmärksammas.

– Alltså, oavsett om personen är psykiskt sjuk eller inte så är det jäkligt onormalt att stå och trycka i en buske. Min son och hans kompisar vill nu inte gå hem från skolan själva nu, de är oroliga, berättar pappan.

Hovstaskolan ser allvarligt på händelsen och har nu gått ut med ett brev till föräldrarna till alla 420 elever på skolan.

– Vi har vidtagit alla möjliga försiktighetsåtgärder. Ingen elev ska behöva gå hem ensam och vi kommer att ha fler vuxna ute på rasterna, säger Hovstaskolans rektor AnnCathrine Dombrowe.

Enligt informationsbrevet från Hovstaskolan beskrivs mannen vara i 50-årsåldern med skägg och glasögon.  

Mer läsning

Annons