Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäler Öbo efter knivhot

Knivhot, misshandel och slagord. En judisk familj känner sig rejält hotad av sin granne. Nu anmäls värden för brist på handlingskraft.

Annons

Familjen skriver i en anmälan att den vid ett flertal tillfällen utsatts för trakasserier under det gångna året. Bland annat ska en granne ha sparkat och slagit en av familjemedlemmarna när de möttes i trapphuset. Grannen ska enligt utsago även ha jagat samma person med kniv och skrikit ”jävla judar ni ska dö”, samt ”flytta härifrån”.

Familjen, som är judisk, har anmält det som inträffat både till polis och till bostadsvärden Öbo. Vid upprepade samtal har den bett Öbo vidta åtgärder mot den aggressiva grannen.

Öbo har i det läget svarat att grannens beteende inte varit att betrakta som en störning och att inga åtgärder var att vänta från företagets sida, enligt familjens beskrivning av händelseförloppet.

Nu har familjen anmält Öbo till Diskrimineringsombudsmannen.

Anmälaren skriver att den ”inte känner något mänskligt värde eftersom hatbrott mot mig och min familj tillåts utan att någon reagerar”.

I anmälan påtalas även att läget hade sett bättre ut för familjen om ”Öbo klargjort för grannen att beteendet var oacceptabelt”.

NA har vid upprepade tillfällen försökt nå företrädare för ÖBO, utan framgång.

Mer läsning

Annons