Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånnaboda-anläggningen går back

Det krävs fler stugor och hotellrum om anläggningen Kilsbergens konferens lodge i Ånnaboda ska gå runt ekonomiskt i framtiden. 2011 gjorde bolaget en förlust på nästan 1,1 miljon kronor.

Annons

– Förklaringen är en svag sommar med dålig beläggning i stugor och hotellrum, berättar Maria Åhgren, vd för Kilsbergens konferens lodge.

– Men tack vare en stark höst med många konferenser förbättrade vi resultatet med 700 000 kronor. Nu blev det trots förlusten det näst bästa året någonsin, tillägger hon.

Bolaget i Ånnaboda som bildades 2005 med mål att bygga upp verksamheten till försäljning har ökat omsättningen år från år. Men bara år 2010 har visat positiva siffror i bokslutet. Då gick anläggningen plus med 48 000 kronor före skatt.

– En bra sommar med O-ringen och en stor squaredanssamling som toppar bäddade för det resultatet. Förra året tappade vi 1,2 miljoner kronor under de tre sommarmånaderna jämfört med 2010, säger Maria Åhgren.

Någon förklaring till att omsättningen ökar, men verksamheten går back?– Den stora omsättningsökningen ligger i restaurangen. Men där är avansen rätt liten. Det är på hotellet och stugorna vi tjänar mest pengar, svarar Maria Åhgren.

Har kostnaderna ökat?

– Ja, vi har numera fasta öppettider på kvällar och helger för att våra gäster ska veta vad som gäller. Vi tror att vi kommer att fylla helgerna med sovgäster, men det krävs uthållighet för att ytterligare öka vårt resultat.

Omsättningen ökade med 430 000 kronor till drygt 13,9 miljoner i fjol. Fortsättning följer 2012?– Det hoppas vi. Målsättningen är fler konferenser och fler gäster som bor kvar. Vi har nu bra kontakt med resebyråer från Holland och Tyskland och har redan förbokat ett antal sommarveckor.

– Men den befarade lågkonjunkturen oroar. Det kan innebära minskade antal konferenser. Det känns redan nu som många företag avvaktar, säger Maria Åhgren.

Mer läsning

Annons