Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annorlunda klassiker i solgass

Ett strålande vårväder lockade cirka 500 personer att delta i stadsorienteringen på Norr i går. Arrangemanget var en del av Örebroklassikern.

Annons
Fikapaus. Martin Stang med barnen Hedvig och Hannes och hunden Idun deltog i stadsorienteringen på Norr på söndagen.

– Vi måste kopiera fler kartor.

Funktionärerna hade fullt sjå att hinna med när Örebroklassikerns första gren för året, stadsorientering, arrangerades på Norr i lördags. Närmare 500 personer kom till starten. Trots att den första grenen egentligen skulle ha varit skridskoåkning från

Rävgången till Lindholmen tur och retur var det många som ville leta kontroller och lösa rebus på Norr.

– Det hade inte gått att åka skridskor, det har inte gått en enda gång i år. Därför valde vi att göra något annat, berättar Anders Schreiber, projektledare för Örebroklassikern.

Örebroklassikern startade förra året. Runt 250 personer har hittills genomfört alla tre grenarna i rad, det vill säga åka skridskor, gå och cykla. Många fler har gjort enskilda delar. Grundsyftet är att främja folkhälsan.

– Andra klassiker riktar in sig på fem procent av befolkningen. Vi riktar oss till de andra 95 procenten. Alla ska kunna delta, säger Anders.

Ett mål är att nå nya målgrupper.

Har ni gjort det?

– Ja. Men för att lyckas måste man bereda väg för till exempel de nya svenskarna och de som är funktionsnedsatta, säger Anders som är mycket nöjd med dagens aktivitet.

Löser rebus. Familjen Olsson – Kajsa, Kalle, Lennart och Anette - har hittat en av ledtrådarna i Stadsorienteringen på Norr.
Västerbrudarna. Nina Fontana, Cathrine Törnqvist och Maria Hellström ställde upp som ett lag.

Mer läsning

Annons