Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inga besked om utlämning

Holländsk domstol har inte lämnat några besked om utlämning av mannen som gripits i Holland, efter det grova rånet mot två kvinnor i Adolfsberg i Örebro.

Annons

Två kvinnor, i 70-årsåldern, utsattes för ett brutalt rån i sitt hem på Surbrunnsgränd. En av dem avled senare på Universitetssjukhuset i Örebro.

Kammaråklagare AnnaMaria Larsson är bekymrad över att holländsk domstol släppte den gripne på fri fot i avvaktan på besked om utlämning.

Häktad ”i sin utevaro”

– Han hade häktats i sin utevaro av svensk domstol. Då är det vanliga att häktningsbeslutet består. Men i det här fallet gjorde man annorlunda och släppte honom med motiveringen att det inte fanns risk för att han skulle fly undan, säger Anna-Maria Larsson.

Hon har heller inte fått besked från Holland om när domstolsförhandlingen hålls angående den utlämning som begärts från Sverige.

– Utlämningen ska ske inom en månad och den tiden är snart ute.

Två häktade tidigare

Sedan tidigare sitter två män häktade i Örebro misstänkta för medverkan i det grova rånet i oktober förra året. Mot dem är åtalet planerat till på fredag.

– Men jag kommer att begära förlängd tid för utredningen, säger åklagaren.

Vid rånet i Adolfsberg befann sig två män utanför kvinnornas köksfönster och vinkade åt dem att öppna ytterdörren.När de öppnade överfölls de och misshandlades svårt. Sedan genomsöktes bostaden.

Omfattande

Polisen har gjort en omfattande utredning. Vittnesuppgifter och annan information har inneburit att tre personer gripits. En fjärde misstänkt finns, det är en kvinna som inte sitter häktad. Samtliga misstänkta nekar.

Mer läsning

Annons