Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvarige politikern: "Olyckligt"

Ansvariga landstingsrådet Robert Mörk är bekymrad över vittnesmålen om rehabilitering som inte finns eller fungerar dåligt.

Annons

Ansvaret för rehabilitering vilar på landstingets tre sjukhus och för dem har Nämnden för somatisk specialistvård ansvaret.

– Det är ju olyckligt och det är ju inte bra, kommenterar nämndens ordförande Robert Mörk (S) berättelserna från Marianne Lybeck, Kristina Hagström och Ann-Charlotte Ågren.

– Någonting som jag reagerar över är att de inte tycker att de fått tillräcklig information. Det borde kunna gå att bygga upp en fungerande informationsorganisation ganska lätt, säger Robert Mörk.

Han håller med dem om att rehabilitering är viktigt och bra för både individ och samhälle, men han kan inte lova att landstinget kommer att skjuta till mer pengar till rehabiliteringsinsatser.

I dag, onsdag, ordnar Neuroförbundet en rehabiliteringskonferens i Örebro. Där kommer Robert Mörk att delta.

Förbundets sammanställning visar att fler än hälften av Örebro-medlemmarna är missnöjda med den neurologiska rehabiliteringen.

– De här organisationerna gör ett jättejobb när de gör egna undersökningar och det är jätteviktigt att tillvarata deras erfarenheter, kommenterar Robert Mörk.

Han välkomnar också att socialstyrelsen kommer med riktlinjer för ms och Parkinson 2016.

Mer läsning

Annons