Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen renoveras Träffpunkt

Föreningskooperativet Träffpunkt har väntat länge på att den slitna gamla 60-talsbyggnaden i Oxhagens centrum ska byggas om. Flera gånger har ombyggnationen skjutits upp, men nu är arbetet äntligen i gång. I källaren. i Öbos garage, vid parkeringen, ska lokaler för barn byggas.

Annons
Nya lokaler. Träffpunkt byggs om och får en ny källardel där man ska ha barnverksamhet. Även lokalerna en våning upp renoveras och byggs om. Överst syns Ibbe Ghotbi, som är ansvarig för Träffpunkts barnverksamhet, och till höger arbetar Henrik Lindeus med att borra hål för nya element. Bild: KICKI NILSSON

Samtidigt kommer man att göra hål i golvet och bygga en trappa upp till bollhallen ovanför. – Här ska vi ha kafé, pysselrum, pingisrum och kontor, berättar Ibbe Ghotbi, som är ansvarig för barnverksamheten på Träffpunkt.

Den barnverksamhet som Träffpunkt tidigare haft, har drivits av föreningskooperativet med bidrag från kommunen. I samband med ombyggnationen går i stället kommunen in som huvudman. Det här är både på gott och ont. Träffpunkt har länge velat ha en kommunal fritidsgård men det innebär att man bara kan ta mot barn som går på mellanstadiet och inte som tidigare från sju till tolv år.

– Det positiva är att vi får en mer långsiktig verksamhet när vi hamnar under kommunen. Men samtidigt tror jag det kan bli ett problem för hela området om inte sju- till nioåringarna kan vara med här, fortsätter Ibbe.

@NA Fråga:Men är inte de på fritis?

– Om ena föräldern är arbetslös får barnet inte vara på fritis, och det är problemet för många här. 40 procent av det hundratal barn vi har här går på lågstadiet, och nu kan de inte vara här längre.

Men Ibbe har funderingar

på hur de ska lösa problemet. – Jag har lite idéer hur vi ska kunna ha kvar dom här i huset. Det finns olika föreningar, som Korpen, eller kanske kyrkan som skulle kunna ordna några aktiviteter ett par dagar i veckan.

Även lokalerna en trappa upp kommer att renoveras och byggas om. Där har Träffpunkt olika aktiviteter för vuxna på dagtid. Även de får flytta på sig när arbetet pågår. Camila Hoso är föreståndare på Träffpunkt.

– Jag är glad för att de bygger om och det blir nog bra allt när det är klart. Men samtidigt finns det en oro för ekonomin, berättar hon.

När barnverksamheten går över i kommunens regi försvinner det bidrag föreningskooperativet haft från kommunen. Hur det blir med övriga bidrag till vuxenverksamheten är ännu inte klart.

– Ekonomiskt kan vi få det mindre men samtidigt finns det en vilja att ha kvar alla verksamheter och vi har en del utvecklingsidéer. Hur det blir vet vi inte riktigt än utan får ta det som det kommer.

Christina Eriksson

019-15 50 36

[email protected]

Mer läsning

Annons