Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Appskapare vann uppfinningspris

Stiftelsen Skapa höll idag tillsammans med Almi Företagspartner en prisutdelning på Örebro slott för att dela ut priserna Framtidens innovatör och Utvecklingspris.

Annons
Örebro läns landshövding Maria Larsson tillsammans med vinnarna av skapa-priset, Pierre Rågstad och Cristina Orre.

Årets båda vinnare har skapat appar med syftet att hjälpa människor i vardagen. Cristina Orre, 23 år, vann priset Framtidens innovatör som riktar sig till nya företagare och uppfinnare under 30 år.

– Jag är så himla glad! sa Cristina Orre strax efter hon tagit emot priset, en check på 15 000 kronor och en plats i den nationella tävlingen som stiftelsen Skapa anordnar i Stockholm varje år.

Appen Dixi som hon har skapat ska förenkla kommunikation mellan hörselskadade och hörande.

– Jag har haft många döva vänner och insåg då problemen som finns. Jag är intresserad av teckenspråk och ville hjälpa att minska kommunikationsbarriären som finns idag, berättade hon.

Skapas utvecklingspris gick till Pierre Rågstad som är grundare och VD för företaget Eims som uppfanns efter att Pierre Rågstad irriterade sig på allt material han fått på en företagsmässa. Han gjorde då en app som kan samla in all information som besökare på mässor kan behöva.

– Samtidigt som besökaren får det lättare att hålla ordning på materialet så hjälper det företagen att se vem som är intresserad av vad, vilket gynnar dem också. Dessutom är det bra för miljön, säger Pierre Rågstad.

–  Jag är fortfarande i chock, jag hade ingen aning om att jag skulle vinna!

Mer läsning

Annons