Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aprilskämt om löner upprör sjuksköterska

Första april och skämten haglar fritt från alla håll och kanter, vissa mindre lyckade än andra.- Det kan vara ett roligt aprilskämt men kanske inte från fackets sida.

Annons

Under onsdagsförmiddagen fick NA in ett anonymt tips från en uppgiven sjuksköterska. Anledningen är att Vårdförbundet avdelning Örebro beslutat att skämta till det lite så här första april. På sin Facebooksida skriver förbundet:

"Årets lönerevision slår rekord! Länets största arbetsgivare inser att lönerna måste justeras stort och ger, utöver den individuella lönesättningen, ett allmänt pådlag på 10 000kr!"

- Jag blev lite frustrerad att man som ett fackförbund går ut med det som ett skämt, säger sjuksköterskan som vill vara anonym. Vi är betalande medlemmar så man har lite förväntningar på att de ska sköta det snyggt. 

Se statusen i sin helhet här till höger i form av en skärmdump från Facebook. Vårdförbundet Örebro utvecklar skämtet ytterligare i sin blogg där de samtidigt konstaterar:

"Ja, tänk om det ändå vore sant. Skulle vi ha någon brist på vårdpersonal i så fall?

Örebro Tribune fortsätter på Svampen-spåret och hävdar i en artikel på hemsidan att Svampen nu ska sänkas. "Sent under måndagskvällen så blev det klart i fullmäktige, och man klubbade igenom förslaget att inglasning av turistmålet inte är säkraste sättet att få till en ökad säkerhet, utan man kommer bitvis att sänka Svampen till en godtagbar säkrare nivå."

NA har sökt Vårdförbundets representant utan framgång. 

Har du fler exempel på aprilskämt från arbetsgivare och myndigheter eller har du skämtat med någon själv i dag? Kommentera artikeln här intill.

Mer läsning

Annons