Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets varmaste dag

Temperaturen i länet ligger över det normala. Högtrycket verkar vara här för att stanna, i alla fall minst en vecka till.

Annons

Lördagen har varit den varmaste dagen i riket i år. Högsta temperatur uppmättes i Såtenäs i Västra Götaland. Där var det 31,8 grader varmt. Någon rekordvärme var det inte i Örebro, även om temperaturen har legat omkring 28-29 grader.

– Och det ligger över det normala. Förra året vid den här tiden på året var det bara 20-21 grader varmt, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

– I morgon kan vi vänta oss lite blygsammare temperaturer i Örebro. Runt 26 grader. Men det är fortfarande högsommarvärme, och även om det kommer passera en del moln ska det vara övervägande soligt, fortsätter Lisa Frost.

Solen är här för att stanna

Under nästa vecka kommer solen att ligga kvar, förutom några enstaka moln. Riktigt så varmt som det var i helgen kommer det inte att bli nästa vecka.

– Men det är fortfarande högtrycksbetonat. Runt 20-25 grader. Sedan stiger temperaturen igen framåt helgen. Men det ligger långt fram, så då är prognosen mer osäker.

Eftersom värmen kommer stanna under nästa vecka, utan moln eller regn, är brandrisken hög.

– Så var försiktig med att elda, säger Lisa Frost.

Mer läsning

Annons