Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfaltering – i onödan

Ena dagen lade man asfalt på Järntorgsgatan, den andra rev man upp allt igen. Hur kunde det bli så? Det undrar en läsare som bor granne med Järntorget.

Annons
På gång. Järntorgsgatan byggs om, bland annat flyttas cykeltrafiken ut i körbanan.

Stadsliv ringde Håkan Zaring, enhetschef på Örebro kommun för att kolla upp dubbeljobbet.

– Ja, det blev olyckligt, säger han, men det är sånt som händer. Förklaringen är att det är två olika aktörer som utfört arbeten där.

Zaring berättar att först fixade man till ett grävarbete, lade på asfalt och jämnade till cykelbanan. Några dagar senare fick allt rivas upp igen då ett större arbete med att göra om cykelbanan vid Järntorgsgatan satte i gång. Det arbetet är ett led i hela Järntorgets ombyggnad. Alexander Dufva, som är ansvarig för den omgörningen, berättar att det arbetet skulle ha satt i gång betydligt tidigare men att man skjutit på det eftersom de köpmän som finns efter Järntorgsgatan inte ville ha trottoaren uppgrävda mitt i sommaren utan hellre till hösten då säsongen var lite lugnare.

Vad är det som görs nu?

– Vi gör om södra sidan av gatan. Justerar måtten, flyttar ut cykeltrafiken i körbanan och får till en mc-parkering, samt några extra p-platser, berättar Alexander Dufva.

Mer läsning

Annons