Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfaltsläggare försökte köra på villaägare

Tidigt i morse blev en villaägare i Örebro nästan påkörd av asfaltsläggare. Han hade gjort ett misstag: försöka stoppa att hans uppfart blev uppgrävd.

Annons

Nu går polisen ut med en varning.

– Den här typen av oseriös verksamhet dyker upp varje sommar. Den är förknippad med problem, säger Dan Sööder, vakthavande befäl på Örebropolisen.

I går kväll ringde asfaltsläggare på hos villaägaren på Oxhagevägen och erbjöd sig att asfaltera hans garageuppfart. Han tackade nej till deras tjänster. Vid 07.40-tiden i morse, när han tittade ut genom fönstret, hade de börjat gräva upp hans uppfart.

Försöker stoppa dem

– Han springer då ut och försöker stoppa arbetet - de sätter sig då i sina fordon för att åka därifrån. För att ta reda på vilka de är blockerar han deras väg. Då kör de rakt emot honom och han tvingas hoppa undan.

Asfaltsläggarna är nu misstänkta för skadegörelse och försök till grov misshandel. Polisen har under torsdagsförmiddagen knackat dörr och spanat efter fordonen, men hittills utan resultat.

– Vi har under senare tid haft kontakt med polismyndigheten i våra grannlän och där har de haft stora problem med oseriösa asfaltsläggare. Vilken nationalitet de har vet vi i nuläget inte.

Hur ska man som privatperson agera om man råkar ut för dessa personer?

– Ring gärna in ett tips till polisen. Vi vill gärna ha koll på de här människorna, säger Dan Sööder.

Har du råkat ut för något liknande eller har tips om var dessa oseriösa personer finns - kontakta NA. Ring 019-155055 eller mejla till [email protected] 

Mer läsning

Annons