Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aspholmen blir start för ny hamburgerkedja

Adam Dagdelen, mannen som drivit både Pizza Planeten, Indigo, Attityd och Gröna Grodan, ska starta en hamburerbar som han hoppas ska bli en ny kedja.

Annons

I mars nästa år öppnar hamburgerrestaurangen Burger Bar vid Gamla Mässan på Aspholmen.

– Förhoppningsvis är det första restaurangen i vad som ska bli en kedja, säger restauratören Adam Dagdelen.

Det är i lokaler som just nu står tomma alldeles bredvid Jetmacken som restaurangen ska flytta in. Adam Dagdelen har hittat ett drömläge efter att har letat länge för att etablera en hamburgerrestaurang.

Bästa läget

– Vi har varit noga med att undersöka marknaden och kommit fram till att det är Örebros bästa läge. Tusentals bilister passerar varje dygn, flera tusen arbetar i omgivningen, det finns gott om parkeringsplatser och jättemånga besöker Aspholmen varje dag, säger han.

Totalt handlar det om 600 kvadratmeter restaurang med plats för 270 sittande gäster.

– Förutom att vi serverar hamburgare så kommer vi i veckorna att ha luncher med inriktning på husmanskost.

Planer på kedja

Adam Dagdelen har tidigare drivit flera restauranger i Örebro: Pizza Planeten, Indigo, Attityd (nu Jensens Böfhus) och Gröna Grodan. I dag har han Barbeque Village i Krämaren.

Planen är att öppna fler restauranger så att Burger Bar blir en kedja.

– Jag älskar mat och försöker alltid att tänka nytt. Det är en utvecklande bransch. Vi kommer att ha en ganska liten hamburgermeny men i stället satsa på olika teman och alltid ha en veckans hamburgare, säger Adam Dagdelen.

Fastigheten ägs av Alecta och förvaltas av Newsec Asset Management. Jonas Törnell är affärsansvarig och säger att det är en stadsdel med stark utveckling där den här typen av hyresgäst passar in.

Första steget

– Det blir första steget i att förädla den här delen av stan som inte riktigt hängt med men som har stor potential. Vi för nu diskussioner med kommunen om förändringar i detaljplanen för att utveckla området ännu mer.

Mer läsning

Annons