Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assistansia: Fackföreningsmutskastar vårt företag

Det pågår en konflikt mellan SAC Syndikalisterna och Örebroföretaget Assistansia AB. Företaget menar att fackföreningen har tagit till tvivelaktiga metoder.

Annons

NA skrev i går om nyanställningsblockaden. SAC Syndikalisterna menar att Assistansia, som tillhandahåller personliga assistenter, har satt i system att inte tillsvidareanställa.

Det stämmer inte, enligt Kjell Brostedt, HR-chef på Assistansia. Enligt kollektivavtalet har Assistansia möjlighet att bara anställa assistenter så länge som ett uppdrag hos en kund varar. De kan också avsluta ett uppdrag om kunden förlorar förtroendet för en assistent.Kjell Brostedt menar att SAC Syndikalisterna inte accepterar kollektivavtalet.

När det blev en förhandling om en assistent i Malmö var SAC Syndikalisterna snabba med att förklara konflikt – utan att gå till skiljenämnd.

Demonstrerat

Fackföreningen har demonstrerat utanför Assistansias lokaler i Malmö. De ska även ha klistrat upp runt 100 flygblad på Kjell Brostedt i hans hemstad Eskilstuna.

– Där står min årsinkomst och negativa skriverier om företaget. De har gjort liknande saker mot andra i ledningsgruppen. Vi pratar om att göra en gemensam polisanmälan av det här.

NA har sökt SAC Syndikalisterna men har inte lyckats få en kommentar.

Mer läsning

Annons