Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för kvävningsförsök

En 27-årig man från norra länsdelen har åtalats för mordförsök. Enligt åklagaren har han försökt kväva en kvinna med en kudde.

Annons

Mannen och kvinnan hade haft en relation. Den här dagen, den 3 februari, skulle de träffas i hennes lägenhet i Örebro för att prata. Men något hände och de blev osams.

Kvinnan bad mannen att gå vilket han först gick med på. Men i dörren ska han ha ändrat sig och tvingat sig in i lägenheten igen.

Enligt kvinnan tog han sedan ett strypgrepp på henne samtidigt som han tryckte upp henne mot väggen. Därefter släpades hon till sängen där han försökte kväva henne med en kudde. Under tiden förklarade 27-åringen att han skulle döda henne.

Åklagare Inger Sandström anser att det rör sig om ett försök till mord.

Sandström kan dock inte svara på vad det var som gjorde att kvinnan överlevde.

– Det vet vi inte. Kvinnan har berättat att hon tuppade av och när hon vaknade till hade han lämnat lägenheten.

Finns det en möjlighet att han avbröt självmant?

– Ja, det gör det.

27-åringen medger att de bråkade men något brott har han inte begått.

Under rättegången kommer åklagaren att kalla två vittnen, en polis samt en granne till kvinnan. Grannens berättelse ska styrka att mannen tvingade sig in i bostaden igen.

Bilder från lägenheten samt rättsintyg med kvinnans skador finns också med bland bevisningen. Efteråt hade kvinnan ett sår på kinden och på läppen samt ett blåmärke på ena armen.

Mer läsning

Annons