Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för brutalt våldsdåd i Almby

En 56-årig man hittades död i närheten av en villa i Almby den 20 november i fjol. Enligt åklagaren blev han brutalt misshandlad med en kofot, knivskuren och sparkad i huvudet.I dag åtalas fem män misstänkta för inblandning i dådet.

Annons

Ett vittne berättade för NA att en man sågs falla ihop och sedan släpas bort runt ett hus. Sedan försvann flera män från platsen.

När polisen kom till brottsplatsen anträffades en 56-årig man, blodig och livlös på marken. I anslutning till offret fann polisen också en större mängd amfetamin.

Kort efter händelsen greps fyra män misstänkta för delaktighet i brottet. De fyra männen, 22, 41, 41 och 43 år gamla, åtalas nu för en rad grova brott: Människorov och synnerligen grov misshandel. 22-åringen åtalas även för grovt vållande till annans död.

Enligt kammaråklagare Karl-Erik Antonsson har de fyra männen tillsammans fört bort 56-åringen i syfte att skada honom och med våld fört bort mannen från sin bostad. De ska också ha misshandlat mannen brutalt med en kofot och delat ut flera knivhugg i kroppen. Enligt åklagaren har 22-åringen orsakat mannens död genom knivhugg i låret så att han förblödde.

Ytterligare en man, en 42-åring, åtalas misstänkt för skyddande av brottsling. Enligt åtalet har 42-åringen strax efter gärningen skjutsat två av männen som misstänks för den brutala misshandeln.

41-åringen har erkänt olaga frihetsberövande, medan de andra männen nekar till brott. 22-åringen har dock erkänt vissa faktiska omständigheter men nekar till brott.

I åklagarens bevisning finns bland annat inspelade telefonsamtal som ska styrka att männen planerade att föra bort och misshandla 56-åringen.

Rättegången mot männen startar på fredag i Örebro tingsrätt och väntas pågå under fem dagar.

Flera av männen är sedan tidigare kända av polisen för grova brott. Den ene 41-årige mannen dömdes i början av 2000-talet till 9,5 års fängelse för mordförsök efter att ha skjutit en man med sex skott. Motivet ska ha gällt en knarkaffär.

SE NA-TV FRÅN BROTTSPLATSEN HÄR

Mer läsning

Annons