Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för innehav av 36 kilo knark

Tre män åtalas efter att Örebropolisen gjort ett beslag av 36 kilo kat, som är narkotika.

Annons

En av männen är bosatt i Holland, en i Örebro och den tredje i norra Örebro län.

Det var i slutet av november polisen gjorde beslaget.m Mannen från Holland misstänks ha transporterat de 36 kilona till Sverige via Öresundsbron och åkt vidare till Örebro. Han åtalas för narkotikasmuggling och de två andra för narkotikabrott.

Den som är misstänkt för att ha levererat ska ha kört till en parkeringsplats i Örebro och överlämnat säcken. Under polisförhören har han sagt att han inte visste vad den innehöll och nekar till brott. De två andra åtalas för att ha mottagit narkotikan.

En av dem nekar till att överhuvudtaget ha varit på parkeringsplatsen. Den andre säger att han tog hand om säcken men inte visste vad den innehöll.

Polisen hade spaning och vid rättegången i Örebro tingsrätt begär kammar-åklagare Anders Persson vittnesförhör med de två poliser som iakttog överlämningen. Deras vittnesuppgifter är till för att styrka att den som överlämnade var väl medveten om innehållet. De vittnar också om att det var två personer som mottog säcken. Den som nekar till att överhuvudtaget ha varit där greps några dagar senare, de två andra greps på platsen efter att ha försökt fly därifrån.

Bland åklagarens bevismaterial mot den som misstänks ha smugglat finns anteckningar, kvitton, resehandlingar och sms samt mobilsamtal. Anteckningar, sms och mobilsamtal ingår också i bevismaterialet mot de två andra.

Fotnot: Kat är en narkotika som kommer från en buske och som tuggas.

Mer läsning

Annons