Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för knivbråk

En 46-årig örebroare har åtalats för knivbråket på Järntorgsgatan natten mot den 20 juni. En kvinna åtalas samtidigt för skyddande av brottsling. Hon ska ha slängt kniven och hans blodiga kläder.

Annons

Åklagaren ansåg först att bråket skulle ses om ett mordförsök, men när nu åtalet har kommit har rubriceringen ändras till grov misshandel.

46-åringen ska enligt åklagaren skurit eller huggit den andre mannen med kniv eller något annat vasst föremål. Offret fick flera skador, bland annat sårskador på halsen, ena armen och handen.

Enligt åklagaren har gärningen varit livsfarlig och 46-åringen har visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Innan bråket blev mannen utkastad från en krog i Örebro, efter att ha ofredat en kvinna där. Han ska senare ha återvänt till krogen och kastat in ett tungt föremål genom en fönsterruta.

Mannen åtalas också för de här brotten, ofredande och skadegörelse.

Samtidigt åtalas en kvinna som 46-åringen kom hem till sent på natten den 20 juni. Han ska då ha varit blodig, haft en kniv i handen och dessutom sagt att han stuckit en annan man med kniv.

Kvinnan har enligt åtalet hjälpt till att undanröja bevis, genom att på morgonen cyklat i väg och slängt hans blodiga kläder och kniv. Varken kläderna eller kniven har återfunnits, trots att kvinnan senare försökt visa var hon slängde sakerna.

Mer läsning

Annons