Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atlas Copco vill ta över lokaler från Virginska

Atlas Copco är intresserat av 4 500 kvadratmeter lokaler på Virginska skolan.

Annons

Det är den del som i dag bland annat används av mediaprogrammet.

– Det har varit ganska snabba ryck. Skolledningen hade väl inte fått något bra förslag att flytta från lokalerna och sade först nej. Men sedan blev det så att mittpartiet på skolan ska byggas om. Då såg ledningen en vinst för skolan, säger Carin Arnesson, huvudskyddsombud på skolan.

Sa man på mötet i onsdags att det var Atlas Copco?

– Ja, det sa de. Atlas Copco är ju ett expansivt företag som ligger nära, så man förstår ju att de är intresserade, säger hon.

Från skolledningen vill man inte namnge företaget. Gymnasieenhetschef Christina Thunberg säger dock att hon inte ser några nackdelar med att ett företag och skolan delar lokaler.

Hela skolan blir berörd

– Det är ett stort projekt där hela skolan blir berörd. Fördelarna är att vi får funktionsmässiga lokaler i den gamla delen, som i dag inte är effektivt utnyttjad, och en modern miljö anpassad till 2000-talets skola. Det blir både en lokaloptimering och en pedagogisk anpassning, säger hon.

Inte heller kommunledningen nämner företagets namn. Man skriver i ett pressmeddelande att det är 4 500 kvadratmeter i nya Oscariahuset som kan lösgöras för företagets behov. Beslutet ska fattas i slutet av mars. Kommunledningskontoret tillskjuter i så fall extra resurser till skolan.

Upp till företaget

– All heder till skolan, Örebroporten och kommunledningskontoret som verkligen lagt manken till för att vi skulle få ihop en helhetslösning. Nu är det upp till företaget att själva avgöra hur de går vidare i frågan.

– Från Örebroportens sida är vi redo att ta emot dem som hyresgäster till årsskiftet, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i Örebroportens styrelse samt kommunalråd med ansvar för näringsliv och tillväxt.

Atlas Copco själva uttalar sig inte. Det enda svar Lars-Erik Gustafsson, inköpschef, ger är ett kort mejl. ”För din information kan vi i nuläget varken dementera eller bekräfta dessa uppgifter men ni är mer än välkomna att återkomma i frågan.

Mer läsning

Annons