Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avancerad knarkodling hemma

Under fyra månader misstänks en örebroare, i 20-årsåldern, ha haft cannabisodling i lägenheten. Han är nu åtalad för grovt narkotikabrott.

Annons

Kammaråklagare Anders Handel åtalar honom för odling och förvaring av nära 1,4 kilo cannabis. Åklagaren anser att mängden hade uppgått till 2,5 kilo om odlingen upptäckts några veckor senare.

Åtalet gäller grovt narkotikabrott med hänvisning till att odlandet satts i system och bedrivits i stor omfattning, dessutom med avancerade metoder.

Örebroaren anklagas också för att ha huggit upp ett hål i en vägg i ett utrymme i anslutning till lägenheten. Syftet ska ha varit att hämta frisk luft utifrån och via en fläkt transportera luften till rummet där odlingen fanns. Mannen ska enligt åtalet också ha tagit ström från fastighetsägaren genom att ansluta en kabel till ett eluttag i utrymmet där friskluften hämtades in.

Under polisförhören har örebroaren erkänt narkotikabrott men anser inte att det är grovt. Vid husrannsakan beslagtogs förutom narkotika också cannabisfröer, odlingslådor, mer än 70 krukor, luftpumpar, bevattningssystem, fläktar, lysrör och annat.

Under rättegången i Örebro tingsrätt ska flera personer vittna. Det är bland annat vittnesmål om hur den åtalade huggit hål i väggen och dragit ström. Han åtalas även för försäljning av 50 gram cannabis.

Mer läsning

Annons