Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrsland och enöverbyggd motorväg 

Folkpartiet vill ha en överbyggnad över motorvägen vid Vivalla och då skapa ytor för en park och för fotboll. Socialdemokraterna lovar ett äventyrsland i Vivalla.

Annons

Folkpartiet vill bygga ihop Örebro när det gäller skola, jobb och även fysiskt. Detta ska göras genom att skapa de bästa skolorna med de bästa lärarna i de ”sårbaraste” områdena och ge bättre förutsättningar för de invandrare som är entreprenörer. Mer poliser ska öka tryggheten.

– En ökad polisiär närvaro både i bostadsområdena och i centrum skapar trygghet, säger riksdagsledamoten Johan Pehrson (FP).

Passera motorvägenHan menar också att Sfi-kurser måste komma i gång snabbt och vara individuellt anpassade. Dessutom ska bidrag följas av krav.

– Eftersom vi ser arbete som centralt för innanförskap vill vi att alla bidrag ska följas av krav på motprestation, säger Johan Pehrson.

Rent fysisk tänker sig partiet att bygga över motorvägen vid Vivalla men också vid Oxhagen.

– Det handlar om att skapa ytor för park eller fotboll och skapa kommunikationer över vägen, säger Staffan Werme (FP).

Fem löften till VivallaSamtidigt har Socialdemokraterna presenterat fem löften för att utveckla Vivalla. Det är direktbussar mellan Vivalla och centrum, nya bostäder, nya lokaler för småföretag utmed östra delen av Vivallaringen, en ny ishall samt ett stort äventyrsland.

– Det är ett område med väldigt mycket barn och ett stort område. Framför allt i det här sammanhanget måste vi skapa fler attraktionspunkter i Vivalla, som gör att resten av Örebro åker till Vivalla. Vi tror att ett gigantiskt lek- och busland utomhus skulle kunna vara en sak som faktisk lockar folk, säger Björn Sundin (S).

Mer läsning

Annons