Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgjort: Bästa hyllningen till Örebro

Efter hånlåten kom hyllningslåtarna. Men vilken var egentligen bäst? NA frågade besökarna på na.se. Nu är omröstningen avgjord!

Annons

Hånlåten ”Vem fan vill bo i Örebro” rörde upp känslorna hos örebroarna. Det fanns minsann de som älskade staden också. När NA i stället frågade efter de bästa hyllingslåtarna rasslade det till ordentligt i mejlkorgen. I fem dagar har besökarna på na.se kunnat rösta på bidragen.

Vinnaren?

”Farväl Örebro” av Osten af Mozzarella.

Med förkrossande 35 % av rösterna brädade rapparen från Västerås bland andra förhandsfavoriterna i Millencolin. Se hela resultatlistan här. Segern som smäller högt för Fredrik Engström som han egentligen heter.

– Det känns oerhört stort, jag trodde aldrig jag skulle vinna över stora artister som Millencolin och Nikola Sarcevic, säger en förvånad Osten.

Varför skrev du låten?– Jag bodde i Örebro i fem år innan jag var tvungen att sluta på mitt jobb här. Även om jag helst ville bo kvar kände jag att det var dags att flytta hem. Låten var enkel att skriva, jag har mycket fina minnen från staden. Mitt signum är att skriva om självupplevda händelser.

Vad tycker du själv om låten?– Den av mina låtar som jag är mest nöjd med, den har mycket känslor och hjärta. Jag får ofta höra att folk gillar den, inte bara örebroare.

Har du gjort några andra hyllningslåtar?– Jag har gjort en låt om VIK Hockey. Västeråsarna älskar den men örebroarna tycker den är kass (skratt).

Osten af Mozzarella.

Mer läsning

Annons