Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhoppade rektorn om hoten och bilbranden

Plötsligt ringer telefonen inne hos rektorn på Glanshammar skola. ”Om jag vore dig skulle jag sticka härifrån snabbt”.
Ett par veckor senare står rektorns bil i lågor.

Annons

– Jag blev såklart rädd och orolig när jag tog emot hoten. Det var riktat mot mig i min yrkesroll och jag borde inte ta det personligt. Men det är lättare sagt än gjort, säger Anna Stålhök, rektor på Glanshammar skola.

Det var i mitten av mars i år som hoten mot rektorn ringdes in. Tidigare under veckan hade ett bråk mellan två ungdomar blossat upp på skolgården. Bråket polisanmäldes av ledningen.

Några dagar senare står alltså Anna Stålhök med en telefonlur i handen. På andra sidan luren skäller en arg kvinna ut henne efter noter.

”BROTTET: Någon har ringt till målsägande och sagt att det kommer att hända henne något om hon inte passar sig vilket gjorde att målsägande kände sig rädd”.

Ur polisanmälan:

Eftersom Anna jobbade när hon tog emot hoten tar polisen upp en anmälan som gäller hot mot tjänsteman.

”Anna berättar att hon kände sig rädd och att det hela kändes mycket obehagligt i och med att kvinnan inte sade vem hon var."

En månad senare lade polisen ned utredningen i brist på bevis.

Det är oklart vad som är startskottet på oroligheterna på skolan. Redan i slutet på förra året anmälde skolan trakasserier till polisen som riktat sig mot personalen. Flera falska Facebookprofiler med minst tre olika lärares namn hade dykt upp på nätet.

”Jag gillar diarrésex”, ”jag vill ha mens i munnen” var några av de kränkande statusuppdateringarna som lades ut. Rektorn Anna Stålhök polisanmälde händelserna.

Klockan är strax efter fyra på natten, nästan två veckor efter att Anna tagit emot telefonhotet från kvinnan, när polisen larmas om en kraftig brand i ett garage.

”BROTT/HÄNDELSE Mordbrand genom att en eller flera okända gärningsmän har anlagt brand i garaget som innebär fara för liv eller hälsa för de boende”

Tre bilar brinner upp inne i garaget. En av bilarna som är totalt utbränd tillhör Anna Stålhök.

– Det är klart att tanken far genom huvudet på mig, att hoten och bränderna hör ihop. Men jag vet ärligt talat inte om det är så, säger Anna Stålhök.

Nu har Anna sagt upp sig från jobbet som rektor på skolan.

– Jag önskar att polisen kunde reda upp det här. Det vore skönt att få veta vem som ligger bakom hoten, säger Anna Stålhök.

LÄS MER: Därför har polisen lagt ner utredningen

NA.SE I GÅR: Rektor säger upp sig efter flera hot

Mer läsning

Annons