Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar: Hemligheten bakom klassisk otursbild 

Nu avslöjas sanningen bakom den här klassiska otursbilden från fredagen den 13:e 1971. 

Annons

Kolla in de fyra bilderna här ovan. En svart katt går över vägen och plötsligt ramlar en mopedförare på sin moped. Nu berättar förre NA-fotografen Stig Nyström om den smått klassiska bildserien från Kilsmo 1971. 

– Det var fredagen den 13:e och den sköna reportern Larry Särendahl åkte till Kilsmo som ju är en liten ort innan Brevens bruk. Där fanns det ett sågverk samt en textilindustri som precis lagts ner, berättar Nyström. 

– Jag stod där på gatan och väntade på att en timmerbil eller liknande skulle köra förbi. Något som kunde illustrera sågverket som var kvar på orten. Jag väntade länge och lekte med kameran som var den första motorkameran, berättar han. 

Resultatet av väntan på vägen gav resultatet i bildserien här ovan. 

– Vi åkte tillbaka och var ganska nöjda med materialet. En svart katt på vägen fredagen den 13:e och en man på moped som tappade balansen när han räckte upp handen för att svänga, säger Stig Nyström. 

Men helt sann är dock inte ordningen på bilderna. 

– Bilderna är inte maipulerade på något vis. Däremot kan jag erkänna nu att bilden på den svarta katten egentligen togs sist. Katten kom gående när jag stod kvar efter att gubben rest sig upp och åkt vidare. Jag kunde bara inte låta bli att sätta ihop det så (skratt).  

Förre NA-fotografen Stig Nyström avslöjar nu hemligheten bakom den klassiska otursbilden från fredagen den 13:e 1971.

Mer läsning

Annons