Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspärrningarna hävdes- sökandet i gropen avbröts

Polisen hävde på fredagseftermiddagen avspärrningen runt grusgropen i närheten av Eker, nordväst om Örebro.
- Vi är mycket förbryllade. Tre av varandra oberoende hundar har markerat där, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Annons

Polisen spärrade sent på torsdagskvällen av ett skogs- och grusgropsområde ett par kilometer från Eker nordväst om Örebro. Orsaken var attt en polishund gjorde en markering där.

- Våra hundar är övade att markera på allt som inte borde finnas i naturen; knark, sak eller person, säger Torbjörn Carlson.

I dag gjorde ytterligare två hundar markeringar på samma avgränsade yta, och det gjorde att polisen tillkallade grävskopa till platsen och genomsökte grusgropen noggrannt.

Men inga fynd gjordes.

- Det förbryllar oss. En hund kan möjligtvis ha fel. Att två hundar gör samma misstag är osannolikt och att tre hundar skulle göra det är i stort sett helt osannolikt, säger Torbjörn Carlson.

Samtidigt som poliser undersökte det avspärrade området under fredagen cirkulerade en polihelikopter i luften och dokumenterade området. Men strax efter klockan 15 avslutades arbetet i området, och avspärrningarna hävdes.

Sedan i onsdags har sökandet pågått i ett ganska stort område från Eker och nordväst ut. När sökandet började i onsdags var kärnområdet runt Närkes Kil och Klockhammar.

NA har uppgifter

om att signaler från den misstänkte 51-åringens mobiltelefon plockats upp från en mobiltelefonmast i norra delen av Örebro kommun och att det är det som gör området intressant.

Torbjörn Carlson ger inga kommentarer kring den uppgiften.

– Det enda jag kan säga om varför vi söker i det aktuella området är att vi har skäl att göra det och att det inte beror på vittnesuppgifter, säger Torbjörn Carlson.

Enligt Aftonbladet har polisen fått in uppgifter om att den försvunna kvinnan setts i Nora på onsdagseftermiddagen, alltså efter den senaste iaktagelsen av henne inne i Örebro.

Inte heller det vill Torbjörn Carlson kommentera. Han är av utredningsskäl ytterst förtegen om vad som framkommit när det gäller tips, vittnesuppgifter och spaning.

- Om jag bekräftar eller dementerar den här typen av uppgifter kan det förstöra utredningen. Det är därför jag ligger lågt, säger Torbjörn Carlson.

Vad händer i utredningen, förutom det konkreta sökandet efter kvinnan?- Vi håller förstås en massa förhör. När ett 20-tal poliser är igång kommer det in en mängd uppgifter som ska kontrolleras.

Mer läsning

Annons