Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avvaktande stämningpå kvinnans arbetsplats

Samtidigt som häktningsförhandlingarna pågår i Örebro tingsrätt är stämningen på Universitet, kvinnans och den häktade mannens arbetsplats, lugn.

Annons
Simon är en av de många elever vid Örebro universitet som hört om försvinnandet.- Det är lite läskigt att hon varit borta så länge, säger han.

Inne på Örebro universitetet är det glest både mellan personal och elever. Det är inte så många föreläsningar och många studenter från annan ort är lediga.

Universitetets rektor Jens Schollin beskriver den försvunna kvinnan som både engagerad och duktig.

– Hon brinner verkligen för sin sak och är oerhört populär bland studenterna. Det är det intryck jag har fått i alla fall, säger han.

Inne i biblioteket är det snart stängningsdags. Viktoria och Elin, som båda läser hälsoutvecklarprogrammet, sitter med sina datorer och skriver.

– När jag såg bilden på Facebook på kvinnan som var borta så tänkte jag: ”Är det inte hon vi hade som lärare”, säger Viktoria.

De har pratat lite med varandra om att kvinnan är försvunnen men eftersom de inte har någon närmare relation till henne så har de inte fördjupat sig.

– Sedan är jag inte säker på om det är vår lärare, jag blir lite osäker. Lurar jag mig själv och att tänker att jag känner igen henne för att det var en lärare här eller gör jag verkligen det? frågar hon sig.

Elin tror att många studenter inte har koll på nyheterna just nu.

– Många har tentor nu snart så de har fullt upp med det, sen kanske inte alla studenter har en morgontidning, säger hon.

Lite längre bort vid två andra datorer sitter Simon och David. De läser ekonomi och håller på med ett gemensamt arbete.

– Jag visste inte om det alls, det blir mest att man pratar med sina kurskamrater, kanske de som har henne som lärare pratar mer om det, säger David.

Simon håller med, han har sett lappar och läst om försvinnandet men har inte pratat med David om det.

– Men vi får hoppas att de hittar henne, det är lite läskigt att hon varit borta så länge, säger Simon.

Mer läsning

Annons