Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baastad: Det är helt orimligt

Det är orimligt, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S) när hon får höra vad det kostar kommunen att inte betala i tid.

Annons

Att kontrollera hur kommunen betalar sina fakturor är kanske inte en uppgift som kommunstyrelsens ordförande hinner med i sitt vanliga jobb. Det ligger på förvaltningarnas bord till vardags.

Men när Lena Baastad får höra att det på två år har kostat kommunen en dryg halv miljon kronor på grund av sena betalningar av fakturor reagerar hon, och pratar om att det handlar om slarv.

– Stämmer det där är det helt orimligt. Det är klart att kommunen likväl som alla vi andra privatpersoner ska betala sina räkningar i tid. Och uppenbarligen finns det ett stort behov av att förbättra och förändra de här rutinerna som förvaltningarna har när det gäller att betala räkningar, säger hon.

Det har inte kommit några signaler till henne om höga kostnader för sena fakturabetalningar. Hon tänker dock gå till botten med de uppgifter om kostnader för sena fakturor som NA presenterar.

– Det är klart att jag kommer att ta upp det här med vår ekonomiavdelning. Att fråga dem hur kan det bli så här? säger Lena Baastad.

Mer läsning

Annons