Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajs i badvattnet upprör

Barnpoolen på Gustavsviks äventyrsbad spärrades av under torsdagseftermiddagen efter att ett barn bajsat i poolen. Flera badgäster hörde av sig till NA och menade att det tog alldeles för lång tid innan något gjordes.
– Otroligt ohygieniskt och äckligt, säger en av badgästerna till NA.

Annons

Badgästen Mikael, som inte vill gå ut med sitt efternamn, badade med sina barn i barnpoolen vid 13-tiden inne på Gustavsviks äventyrsbad när han upptäckte att det flöt omkring bajskorvar i vattnet.

-Flera korvar och småbitar flöt om kring och löstes upp i vattnet och den enda åtgärden vi såg till var en badvakt som försökte fiska upp några med sopskyffel, säger Mikael från Örebro.

Familjen gick upp på en gång

, men andra badgäster ska ha suttit kvar i vattnet. När familjen en liten stund senare gick förbi badade folk som vanligt.

-Vi var många vuxna som reagerade på att personalen inte stängde av bassängen, säger Mikael.

Läsarna som hört av sig till NA

är oroliga med tanke på alla barn som blivit sjuka i Turkiet av bajs i badvattnet och tycker att Gustavsvik borde ha stängt av poolen på en gång. Gustavsviks badchef Joakim Sander säger att bassängen stängdes av vid 13:30 och att en badvakt ska ha sagt till badande gäster att gå upp ur bassängen.

-Vi stängde av poolen på en gång, säger Joakim Sander, badchef. Den enda rutinen som vi inte följde var att bajset inte togs upp med en finmaskig håv.

Dock kände inte badchefen till bajset i barnpoolen förrän NA ringde upp.

Badgästen Mikael berättar att en granne till honom var inne vid barnpoolen 30 minuter efter att bajset flöt omkring i vattnet och då var bassängen fortfarande inte avstängd.

-Sånt här gör att man funderar på att inte åka tillbaka, säger Mikael. Vi har en liten grabb på två år som älskar den poolen, men jag tror inte vi kommer låta honom vara där efter detta.

- Vi har stängt av bassängen och vattenproverna har varit bra hela tiden, men rutinerna är att vi ska tömma och skrubba rent poolen, säger Joakim Sander.

Barnpoolen kommer troligtvis att vara stängd till imorgon fredag.

-Tyvärr blir det så här ibland, det drabbar andra badgäster när ett barn bajsar i poolen, säger Joakim Sander. Att använda badblöja på sina små är att rekommendera, säger han.

Mer läsning

Annons