Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandidosmedlemmardöms till fängelse

Bandidosmedlemmarna som misstänktes för ett personrån inne på ett bankkontor frias av tingsrätten.
Däremot döms de till två år och fyra månaders fängelse för andra brott.

Annons

Ursprungligen var tre män åtalade för att den 6 maj ha rånat en man inne på Handelsbankens kontor vid Stortorget i Örebro.

Bakgrunden var en påstådd skuld som mannen hade till en av de tre männen, en 31-årig medlem i Bandidos probationary chapter.

Men tingsrätten friar den åtalade trion, som hela tiden nekat till brott.

Att männen var på plats

i banken råder det inget tvivel om. Ingen har förnekat det och dessutom finns det bildbevis i form av filmer från bankens kameror.

Filmerna visar bland annat att 31-åringen hade Bandidosemblem på sina kläder.

Tingsrätten anser att åtalet till stor del grundar sig på mannens historia, och det finns inte mycket i övrigt som stödjer hans berättelse. Domstolen avfärdar till exempel helt vittnesmålet från mannens kompis, som också var med inne på banken.

En bankanställd vittnade visserligen om att hon hört hur en örfil delats ut och att det rådde en ”hätsk stämning” mellan männen. Men eftersom hon inte sett händelsen med egna ögon ger det ingen heltäckande bild av vad som hände.

Tingsrätten tar också hänsyn till att mannen inte har en helt fläckfri bakgrund. Hans allmänna trovärdighet är låg med tanke på att han använder droger och att det fanns slipade nycklar i den ryggsäck som han lämnade över till trion. Slipade nycklar används av inbrottstjuvar.

31-åringen och hans 22-årige kompis, även han Bandidosmedlem, döms dock för flera andra brott. Allvarligast är en grov misshandel som inträffade i december förra året.

31-åringen och offret kände varandra genom en gemensam bekant. Mannen överfölls hemma i sin lägenhet av männen. Vid misshandeln användes en batong och mannen slogs och sparkades blodig.

Mer läsning

Annons