Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara" en varning efterbulleråtgärder på Ritz

(UPPDATERAD 15:16) Kommunens tillståndsutskott gav den 18 januari nattklubben Ritz ytterligare en varning. Detta har gjort klubbens företrädare besvikna - man säger sig ha byggt bort störningarna redan förra året.

Annons

Nattklubbens företrädare har efter det uttryckt sin besvikelse över att få en varning trots att man vidtagit åtgärder för att minska störningarna hos grannarna. Åtgärderna handlar bland annat om att man byggt igen tre utgångar och isolerat innertaket. Totalt säger man sig ha investerat cirka en miljon kronor.

- Vid de senaste mätningarna som genomfördes uppmättes ljudet till 87 decibel, vilket är lägre än gränsvärdet på 92 decibel. Så åtgärderna har uppenbarligen haft effekt, säger nattklubbschefen på Ritz, Toni Fransson.

Inskränker inte

- Just dessa åtgärder har gjort att vi inte inskränker serveringstiden utan nöjer oss med en varning, säger Ulf Södersten (M), ordförande i tillståndsutskottet.

Han påpekar vidare att det här är ett gammalt ärende och att utredningen genomförs med stor transparens. Tillståndsenhetens tjänstemän har under utredningen träffat de ansvariga för Ritz och fört en muntlig dialog.

- Miljökontoret lämnade ärendet till oss och i samband med utredningen har vi sänt beslut och synpunkter till nattklubben. Krogens ägare har också haft möjlighet att träffa oss för att lämna synpunkter – en möjlighet de inte har utnyttjat. Dessutom har man alltid möjlighet att överklaga våra beslut till förvaltningsdomstolen, säger Ulf Södersten.

Kortare serveringstid

Med varningen som nu meddelats följer information om att fortsatta störningar kan innebära att serveringstiden, och därmed också öppethållandet, kan komma att inskränkas om störningarna fortsätter.

Hur följer ni upp ärendet nu?

- Vi och miljökontoret kommer att genomföra ytterligare tillsyn med nya mätningar.

Toni Fransson är trygg med de åtgärder man vidtagit och säger sig inte ha någon anledning att befara inskränkning av öppettiden.

- Nej, jag är inte det minsta orolig. Våra åtgärder i kombination med den plomberade volymbegränsare som numera finns installerad gör att volymen aldrig kan överstiga gränsvärdet på 92 decibel.

Mer läsning

Annons