Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn från eldhärjad förskola får tillfällig plats

Barnen från förskolan som brann har fått nya tillfälliga platser under resten av veckan. Arbetet med en långsiktig lösning pågår just nu för fullt.

Annons

Efter branden i går kväll fick förskolecheferna gå runt till de berörda familjerna, och ta reda på hur många barn som hade behov av tillfälliga platser i dag. Förskolechefen Kerstin Göthberg säger att den tillfälliga lösningen fungerat väldigt bra.

-Nu har vi hittat tillfälliga platser onsdag, torsdag, fredag, sen får vi jobba vidare på en annan lösning.

Hur har barnen reagerat på att någon kan ha tänt eld på deras förskola?

-Vi vet faktiskt inte än hur branden uppstått. Men det som känns skönt är att ingen var där när det hände, varken barn eller personal och att det inte blev några personskador.

Kerstin Göthberg tillägger att det är viktigt att bemöta olika reaktioner och prata om vad som hänt, både med barnen och deras vårdnadshavare.

-Jag ser barnen nu, de finns här och leker. Just nu är det nytt och roligt, men vi måste förstås vara uppmärksamma och se hur de reagerar på lite sikt.

Den tekniska undersökningen av förskolan, som inrymde två avdelningar, pågår under förmiddagen. Exakt hur skadad byggnaden är har inte kommunen någon uppfattning om än, men en eventuell renovering beräknas ta tid.

Mer läsning