Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen backar för ökad säkerhet

30 procent av landets 0–4-åringar sitter felvända i bilen. Detta uppmärksammades med en baklängesdag på Kastanjegårdens förskola.

Annons
BAKLÄNGESBANA. Den fixade barnen på Kastanjegården lätt.Foto: Håkan Ekebacke

I dag gick allt baklänges på Kastanjegårdens förskola. På morgonen fick barnen lyssna på baklängessången av Zilla och Totte. Sedan åkte galonbyxorna på och ute hade förskollärarna gjort i ordning en bana som barnen fick gå baklänges. De samlades vid starten där alla fick varsin reflexväst, sedan bar de iväg upp för en kulle, runt en stuga och vid målet fick man en glass och en medalj.

Prisutdelaren, en lärare, sa "grattis för en väl genomförd baklängesmarsch 2013 för barnens rätt att sitta säkert i bilen”.

– Vi hoppas påverka barnen. Så här har fröken sagt, säger de kanske till sina föräldrar. Vi skickar även information om baklängesdagen till föräldrarna och en beskrivning hur man ska placera sitt barn som är under fyra år i bilen, säger Carina Carlsson, barnskötare på Kastanjegården.

Leslie Louinsson är fem år och gick baklängesbanan.

– Det var jättelätt att gå baklänges, vi gör det här för att föräldrarna ska göra rätt när de åker bil.

När barnen ätit upp glassen får de kasta kottar genom en ring, baklänges såklart. Sedan finns det pyssel från baklängesdagens hemsida inne på förskolan.

– Det är ett roligt sätt att lyfta fram något viktigt, säger Carina Carlsson

Leslie Louinsson tyckte baklängesbanan var enkel.

Mer läsning

Annons