Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnmorskor flyttar sin semester

Barnmorskorna på förlossningen på USÖ är den stora grupp som har flyttat på sin semester – en lösning som är nödvändig men dyr.

Annons
Barnmorskan Cecilia Johansson på Ronya Forsbergs mage.

På förlossningen på Universitetssjukhuset i Örebro är det eftermiddag. Dagpersonalen lämnar över till kvällen och det är tyst och stilla i korridorerna.

– Vi hade många som födde på förmiddagen, men nu är det lugnare, säger barnmorskan Cecilia Johansson.

Hon och några kolleger sätter sig i fikarummet för prata sommarsemester, flyttade veckor och varför det är så ont om barnmorskor.

Kvinnokliniken har sammanlagt 43 flyttade semesterveckor. Det innebär att många barnmorskor har valt att bara ta tre eller kanske två veckors ledigt på sommaren och resten under vinterhalvåret. För det har de erbjudits 14 000 kronor per flyttad vecka.

– För mig kan inga pengar i världen kompensera den ledighet jag behöver med min familj, säger barnmorskan Sofie Larsson som valt att inte flytta på någon vecka.

Andra berättar att det passar dem att ta någon vecka senare på hösten. En del har vuxna barn och behöver inte ta ledigt under loven.

Att man kompenseras ekonomiskt kan också vara något som lockar. Men det finns också de som kan känna sig pressade att inte ta semester under sommaren, allt för att verksamheten ska kunna hållas i gång.

Från fackligt håll varnar man också för att det kan leda till att man bränner ut sig.

– En del kanske känner att de vill ställa upp, säger chefsbarnmorskan Lotta Iggström och påpekar att flyttade semesterveckor tyvärr är nödvändigt men också en tråkig lösning.

– Det här innebär också att bemanningen blir lägre under hösten när många tar ut semestern då. Det skapar en oro när vi inte har så mycket luft i systemet, fortsätter hon.

Brist på barnmorskor har det varit en längre tid. Det finns inga vikarier att plocka in och de som utexamineras sugs upp direkt. Det är inte heller längre självklart att man stannar hela livet på samma arbetsplats eller i yrket.

– Det är en större rörlighet nu, fler slutar och det är något som man kanske borde analysera från kliniken, säger Kerstin Martinez. Det är en tuff arbetsmiljö och schemat är inte optimalt.

– Det är också ett generationsskifte, fortsätter Sofia Larsson. Vi som är födda på 1970- och 80-talet köper inte vad som helst. Man flyttar på sig och gör något annat.

Förutom de flyttade semesterterveckorna så går barnmorskorna in och gör många extrapass, man tar på sig mer och jobbar mer än sin ordinarie arbetstid. Bara på förlossningen handlar det om 75 extrapass denna sommar, något som blir dyrt för sjukhuset och som sliter på personalen.

– Man kunde ju önska att de höjde våra löner i stället, då kanske fler skulle stanna, säger Sofia Larsson.

Mer läsning

Annons