Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behcet Barsom: Hagagården kan komma att flyttas till Oxhagen

Kommunen planerar nu att flytta Hagagården till Oxhagen.– Oxhagen har försummats, säger Behcet Barsom (KD) och påpekar att det finns ett stort behov av fritidsgård i området.

Annons

I dag finns det fritidsgårdsverksamhet för mellanstadiet i Oxhagen. Högstadieeleverna har gått till Hagagården men nu finns det alltså planer på att flytta hela Hagagården till Oxhagen.

– Verksamheten i Haga har gått ner, de flesta som är där kommer från Oxhagen. Då är det bättre att flytta verksamheten till Oxhagen som har ett ännu större behov, berättar Behcet

Barsom, ordförande för kultur- och medborgarnämnden.

Än är inga

politiska beslut fattade men planerna är långt framskridna.

– Vår förvaltning ser nu över möjligheten och vår förhoppning är att det här ska kunna starta så snart som möjligt, fortsätter Behcet Barsom.

Han menar att det är viktigt att Oxhagen får en fritidsgård med tanke på problemen i området.

– Oxhagen har försummats, det har mest varit fokus på Vivalla, men i Oxhagen finns det ett stort utanförskap och sociala problem. Att öppna en fritidsgård är ett steg åt rätt håll.

Nu ser Öbo över Oxhagen centrum för att göra plats för fritidsgården. Bovärdskontoret är redan på väg att flytta till Varberga gård. Nu har också hyreskontraktet med restaurangen sagts upp.

– Det är för att skapa yta för fritidsgården. Vi vet inte hur det blir än men vi utreder det här, säger Carl-Johan Baatz, som är chef för Öbos lokaler.

Är det inte synd om restaurangen försvinner?

– Vi diskuterar nu med alla parter om det finns plats för någon restaurang och i så fall i vilken form men nu är fritidsgården huvudspåret.

Mer läsning

Annons