Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behrn får julbelysningav anonym "välgörare" 

När fastighetsägaren Per-Johan Behrn inte ville betala sin del av nya julbelysningen på Kungsgatan blev han utan. Det har na.se berättat om tidigare. Men nu lovar ett annat företag att betala de 60 000 kronor som saknas så att även Per-Johan Behrn får julbelysning.

Annons

Na.se har tidigare berättat om julbelysningen på Kungsgatan i Örebro. Kommunen har betalat hälften av summan, 300 000 kronor, och tanken var att fastighetsägarna på Kungsgatan skulle betala resten utifrån hur längden på fasaden. Men två av fastighetsägarna, Per Johan Behrn och Anders Willerman vägrade betala. Per Johan Behrn ansåg att processen varit för kort och gillade inte den röda färgen.

Satte upp belysning

City Örebro valde ändå att gå vidare och satte upp belysningen så långt den räckte, men valde att prioritera de fastighetsägare som varit med och betalat.

- Det är ungefär som man vill straffa oss och peka finger, ”ha ha, ni är de enda som inte vill betala”, säger Per Johan Behrn.

Nu har City Örebros vd Stina Storm blivit kontaktad av en anonym välgörare som går in och betalar summan som saknas så att även Per Johan Behrns fastigheter kan få en upplyst jul.

Mer läsning

Annons