Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benny: "Det har hängt i luften" 

Tränarlegendaren Benny Lennartsson bor bara några kvarter från Charlie Hebdos tidningsredaktion i Paris – där tolv personer i dag sköts ihjäl i ett terroristattentat. – Det känns väldigt olustigt, säger han till NA.

Annons
Benny Lennartsson fördömer dagens attentat mot satirtidningen Charlie Hebdo.

Benny Lennartsson, som reste hem till Sverige och Fjugesta i mitten av december för att fira jul, återvänder till lägenheten i Paris tillsammans med sin hustru i februari igen. Med blandade känslor. 

– I går såg vi en film från Paris på tv. Det såg så fint ut med alla miljöer, Notre Dame och så vidare. Och så slår man på tv:n i dag och ser det här. Jag vet inte vad jag ska säga? Det känns väldigt olustigt, säger han.

Benny Lennartsson och hans hustru bor i det 14:e arrondissementet i Paris. Attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo inträffade i det elfte arrondissementet.

– Så det är relativt nära vår lägenhet. Det handlar bara om 4-5 stationer bort, berättar Lennartsson som fördömer attacken.

– Det känns som det hängt i luften ett tag. Det var inte så jättelänge sen en judisk skola i Toulouse attackerades och flera barn sköts ihjäl i religionens namn. Men oavsett om vem som ligger bakom det här handlar det om religionens avarter, säger han.

Vad är Charlie Hebdo för tidning?

– Det är en satirtidning som kommer ut med jämna mellanrum. Och det handlar inte bara om satir riktat mot religioner. Den riktar sig även mot politiker och andra maktfullkomliga personer och institutioner, berättar Benny Lennartsson.

Benny Lennartsson

Ålder: 73

Bor: Paris 

Allmänt: Har tidigare haft en framgångsrik karriär som fotbollstränare, bland annat för ÖSK, Bristol City och Elfbenskusten. Var själv proffs som spelare i ÖSK, Fulham och FC Monthey i Schweiz. Är i dag pensionär och bor tillsammans med sin hustru i en lägenhet i Paris. Har lagt tränarkarriären på hyllan, men gör emellanåt en del fotbollsrelaterade uppdrag. 

Mer läsning

Annons