Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benny har miljoner skäl att le

Benny Kallin i Odensbacken är troligtvis länets gladaste invånare för tillfället. I går vann han nämligen 20 000 kronor i månaden i tio år på en skraplott.

Annons

Vinstlotten köpte 59-årige Benny dagen före julafton. När han och frun Inger stannade till för att tanka passade de på att köpa några skraplotter.

- Det var en ren slump. Inger var inne i butiken och letade efter en julgransfot. När vi kom till kassan tyckte hon att vi skulle köpa ett par lotter. De hade bara fyra stycken kvar och egentligen hade vi bara pengar till två. Men vi gick tillbaka till bilen och lyckades rafsa ihop pengar så vi kunde köpa alla fyra, berättar Benny.

Det visade sig vara ett lyckat köp. En av lotterna hade vinst och i går skrapade Benny fram vinstsumman på Svenska Spels ombudsgala i Stockholm. Vinsten blev totalt 2,4 miljoner kronor.

- Det var väl lagom (skratt)! Det känns så klart kanonkul, jag har aldrig vunnit mer än 25 kronor tidigare, säger Benny.

Vad ska du göra för pengarna?- Jag har en gammal Studebaker från 1954. Den har stått sedan 1969 men nu ska den renoveras. Sedan ska vi resa, först och främst till något varmt land vid Medelhavet. Att åka över Atlanten hägrar också.

Mer läsning

Annons