Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad man körde in i Behrn Center

En bilförare döms till fängelse efter att grovt rattfull ha kört in i väggen på Behrn Center vid Rudbecksgatan i Örebro. Han döms också för att ha smitit från olycksplatsen.

Annons

Vid rättegången berättade mannen att han var berusad och troligen skulle flytta bilen till en annan parkering, men att han saknade kontroll över fordonet.

Han minns att det var mycket folk i rörelse den här natten och att han blev rädd då han såg en polisbil.

Han har erkänt det han åtalats för men sagt att körkortet är viktigt för honom eftersom han har ett arbete där han behöver köra bil.

En polis som blev vittne till vad som hände berättade att hon försökte stoppa bilisten men att föraren trampade gasen i botten och körde förbi henne.

Upptryckta mot väggen

Hon säger att hon fick kliva åt sidan för att inte bli påkörd. Polisen berättade också att folk stod upptryckta efter väggarna för att inte bli påkörda.

Vid Behrn Center körde mannen in i väggen och försvann därifrån. Han hittades gömd bakom en container.

Örebro tingsrätt konstaterar i domen att mannen hade en mycket hög promillehalt och att det bara framstår som ren tur att en allvarlig olycka med personskador inte inträffade.

Rätten framhåller också att han visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och försvunnit från olycksplatsen utan att vidta några åtgärder.

När det gäller straffet har domstolen kommit fram till att påföljden ska bli sex månaders fängelse. I beslutet ingår också att han ska betala drygt 10 000 kronor till fastighetsägaren för den skadade husväggen.

Den åtalade döms för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Mer läsning

Annons