Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om "Karro" på gång

Ett ställningstagande om vad som ska hända Karolinska skolan är på gång, men det är viktigt att informationen ges i rätt ordning. Det säger kommunens övergripande gymnasiechef Lars Bäckman.

Annons

– Omfattningen av skadorna börjar bli mer och mer tydlig. Då blir nästa steg: Hur klarar vi undervisningen till hösten? säger Lars Bäckman.

Han räknar med att kommunen kommer gå ut med ett officiellt inriktningsbeslut den här veckan runt den frågan.

– Men det är viktigt att de berörda inte ska behöva läsa det i tidningarna. Det handlar ju både om personal, föräldrar och 900 elever, det är många som påverkas, säger Lars Bäckman.

För vårterminen anser man sig ha löst undervisningen hjälpligt, även om det varit läckage i båda omklädningsrummen och delar av byggnaderna Karribien och Sibirien fått evakueras efter vattenskadorna.

Ansvarigt kommunalråd Thomas Esbjörnsson (S) säger att som första utgångspunkt är vattenskadan en egen fråga, eftersom det även är ett försäkringsärende. Att anpassa undervisningslokaler och att bygga matsal är andra delar som diskuteras.

–När vi börjar rota så ska vi förstås se till att det blir en matsal, men det är olika delar. Först ska vi ta rätt på det som hänt, säger han.

Han säger att gymnasienämnden och barn- och utbildningsnämnden kommer att jobba tajt med frågorna, och att besluten kommer så småningom.

Mer läsning

Annons