Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut – julgransflygningen ställs in på grund av dåligt väder: "Så jädra tråkigt"

Den julgransflygning som plan från Skaraborgs flygflottilj skulle genomfört i luften ovanför Örebro under onsdagseftermiddagen ställs in. Vädret är för dåligt, uppger Försvarsmakten.

Annons
Flygflottiljen F17:s julgransformation med JAS 39 Gripen i Malmö i fjol. Arkivbild.

I eftermiddag var tanken att örebroarna skulle få njuta av en flygformation i form av en julgran. Det är Försvarsmakten och Skaraborgs flygflottilj som önskar Stockholms- och Mälardalsregionen god jul. Men vid 10-tiden kom det tråkiga beskedet: flygturnén ställs in efter att den stannat till i Uppsala.

Enligt John Lidman, kommunikationschef vid Försvarsmakten, är det molnigt väder som ställer till det. Dels skulle inte människor i till exempel Örebro se något och dels handlar det om flygsäkerhet.

– Det känns så jädra tråkigt, säger han.

Flygplanen som deltar i uppvisningen, som pågår i en timma, kommer att färdas i omkring 500 kilometer i timmen på en höjd som lägst uppgår till 400 meter. Enligt Försvarsmakten är syftet med julgransformationen att "visa vår närvaro och att önska god jul". Men man ser det också som ett sätt att öva planering och genomförning av flygning i större formation.

Mer läsning

Annons