Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om nedläggning av WUC stoppas inte

De två personer som var för sig har överklagat beslutet om att lägga ned WUC fick inget gehör hos förvaltningsrätten i Karlstad om kravet på inhibition av beslutet, vilket innebär att det inte ska gälla tills målet är avgjort.

Annons

De båda som överklagat anför att frågans dignitet är av principiell beskaffenhet och av större vikt förkommunen med omfattande konsekvenser för många. Frågan bör därför avgöras av kommunfullmäktige. Ärendet anser man dessutom inte vara tillräckligt utrett.

Örebro kommun motsätter sig en inhibition och anför att beslutet är fattat enligt reglementet. Man påpekar även att majoritetsförhållanden är samma i kommunfullmäktige som i programnämnd barn och utbildning, och att det därför är osannolikt att ett annat beslut fattas där. Kommunen skriver också att ”Vad gäller beredningen är programnämndens handläggning av ärendet inte underkastat beredningstvång enligt kommunallagen.”

Förvaltningsrätten ser ingen anledning att förordna om att en verkställighet av programnämndens beslut inte ska ske, inhibition. Klagandes yrkande om detta avslås.

Mer läsning

Annons