Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut: Så blir nya Gustavsviksbadet

Nu är det klart att Gustavsviks äventyrsbad byggs ut. Det är den enskilt största investeringen i Gustavsviks historia och innefattar totalt 85 miljoner kronor.
– Vi vill bli bäst, som vi var 2004, säger vd:n Magnus Nilsson.

Annons

Investeringen är det första steget i den ”masterplan” som startades under hösten 2013 och satsningen innefattar bland annat helt unika vattenrutschbanor

– De kommer tilltala alla. Alla fyra banor är med ringar, vilket är populärt. Är man bara lite modig vågar alla åka, säger Magnus Nilsson.

Dessutom tillkommer en lekplats inomhus med aktiviteter inomhus för de yngsta besökarna.

– Vi vet att de mindre barnen vill bada, men också leka av sig, krypa runt, studsa på bollar. Vi tror att det kommer uppskattas av föräldrar.

Investeringen ligger på totalt 85 miljoner kronor, den enskilt största investeringen i företagets historia, och invigning är beräknat till sportlovet 2015.

– Förhoppningen är att vi ska ta första spadtaget i slutet av mars eller början på april.

Siktet för Gustavsvik är att bli störst igen.

– Vi vill bli bäst som vi var 2004. Men efter det har vi inte gjort så mycket mer. Vi är fortfarande bra, men det är det också många andra som blivit. Med det här känns det som vi tar kommandot, för att ta till OS-termer, säger Nilsson och skrattar.

Målet är enligt Gustavsviks ”masterplan” att år 2020 ha en miljon besökare per år.

– Det här är första stora delen i vår satsning, men vi som vi nu prioriterar som den viktigaste. Jag är helt övertygad om att vi nu kommer få ett större tryck även om vi haft bra tryck på campingen under högsäsong.

Magnus Nilsson tror att satsningen kommer gynna hela Örebro.

– Det är vår förhoppning. Ett väl fungerande Örebro gynnar oss och ett väl fungerande Gustavsvik gynnar Örebro. Det är ett fantastiskt steg vi tar, säger han.

Magnus Nilsson, avgående VD på Gustavsvik.

Mer läsning

Annons