Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: 33 personer skadade i bussolyckan

(UPPDATERAD 13:39) 33 personer vårdas på USÖ efter den omfattande bussolyckan på E 20.

Annons

Vid 12.30-tiden hölls en presskonferens på USÖ om olyckan. Där framkom att 33 personer vårdas på sjukhuset för skador de ådragit sig i samband med bussolyckan.

Akutmottagningen på USÖ gjordes om till specialmottagning efter den allvarliga bussolyckan på E 20. Åtta-tio personer är allvarligt skadade. Men ingen har livshotande skador..

USÖ:s katastroforganisation var igång under dagen, vilket i praktiken innebar att akuten tömdes på vanliga patienter och vårdpersonal var redo att ta sig an skadade, enligt Ulrika Juhlin, kommunikationschef på USÖ.

Under tiden hänvisades vanliga akutpatienter till gastromottagningen i B-huset på lasarettet. Men på eftermiddagen, vid 16-tiden, var det normalläge på USÖ:s akutmottagning igen.

Enligt USÖ i Örebro är åtta-tio personer allvarligt skadade. Resterande har chockskador. Samtliga inblandade i bussolyckan har förts till USÖ - dels för vård, dels för att man ska få räkna in alla passagerare och kunna underrätta anhöriga. Polisen har upprättat en telefonlinje där oroliga anhöriga kan få information om olyckan. Telefonnumret är 010-567 35 44.

Två bussar och en tankbil var inblandade i olyckan som inträffade vid 08.25-tiden, på E 20 strax före avfarten till Glanshammar.

Fronten intryckt

En av bussarna fick hela fronten intryckt. I bussarna färdades runt 60 passagerare.

Den främre av bussarna var på väg från Skara mot Stockholm med skolelever. I den andra bussen färdades ett tjugotal koreanska turister.

Enligt uppgifter till aftonbladet.se inträffade olyckan efter att den främre av bussarna saktat in vid en annan olycksplats. Då ska den bakre bussen ha kört in i denna. Polisen har inga uppgifter om hur olyckan gick till, men kommer att utreda om något brott begåtts.

Polisen ringde in flera bussar som transporterade resenärerna till Örebro. Passagerarna satt under tiden i en slänt och väntade - insvepta i orange filtar.

Ligger i diket

Tankbilen ligger i diket intill vägen, medan bussarna står vid sidan av vägen. Under cirka två timmar rådde totalstopp i trafiken och köerna i riktning mot Stockholm var mycket långa. Vid 10.20-tiden meddelade polisen att man släppt på trafiken igen. Flera ambulanser kallades till olycksplatsen.

Bara 25 minuter före busskrocken inträffade en olycka bara några hundra meter bort.

Två bilar kolliderade i norrgående körriktning strax efter klockan 08. Två personer färdades i fordonen och båda ska ha tagit sig ur själva. Orsaken till olyckan är okänd. Ingen person ska ha skadats vid den olyckan.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till olycksplatserna.

En ny trafikolycka med tre fordon inblandade inträffade vid lunchtid på E 20. I närheten av Munkatorp, innan avfarten mot Käglan, kolliderade vid 11.50-tiden en lastbil och två personbilar. I samband med den olyckan omkom en person och tre skadades.

Artikeln uppdateras.

Mer läsning

Annons