Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: De vandrade mot våldet

Glatt pratande i sina gula västar promenerar mellan de öde byggnaderna. I kväll var det premiär för universitetets första nattvandring.

Annons

Det börjar med information i en hörsal i Långhuset vid Örebro universitet. Knappt hundra studenter har slagit sig ner, huvudsakligen kvinnor. De har alla uppmärksammat och gillat Jozephine-Pilgrim Gimlings Facebook-upprop och -grupp.

Med stakande röst inleder Jozephine-Pilgrim mötet och tackar alla som kommit. Stygnen och sårskorporna syns fortfarande i hennes ansikte. Sviterna efter överfallet i helgen.

– Jag hoppas att de här nattvandringarna också gör att fler lära känna varandra här på universitetet. Att vi får nytta av vandringarna på mer än ett sätt, förklarar hon.

När informationen från studentkåren, polis, universitetets och Öbos säkerhetsansvariga och socialtjänstens fältare är över samlas de som ska vandra utanför hörsalen. Jozephine-Pilgrim får inte stå i fred. Alla vill krama om henne och visa sin respekt.

– Så skönt att gå utan att behöva vara rädd, säger Jozephine-Pilgrim några minuter senare när hennes grupp börjar gå gångstråket upp mot musikhögskolan.

Mer läsning

Annons